WAAROM DE EXPERTS ADVISEREN OM SPECIALE PANNEN VOOR INDUCTIE TE GEBRUIKEN

U Kunt Elke Pan Op Inductie Gebruiken - Echter U Benut Enkel Met Speciale Pannen Voor Inductie Koken De Unieke Voordelen Van Inductie

Vraag Onderaan Deze Pagina Mijn Speciale Gratis Rapport Over Inductiepannen & Inductiekoken Aan.

 

pannen voor inductie

Beste kookliefhebber,

Toen ik twee jaar geleden overstapte op inductiekoken gebruikte ik natuurlijk eerst mijn oude pannen, die ik eerst op gas gebruikte. Dat duurde maar kort omdat pannen op gas een beetje krom trekken en daardoor gaan wiebelen op een platte inductieplaat. Nieuwe pannen kopen dus.

Ik stelde mij vervolgens de vraag of er speciale pannen voor inductie waren of dat het allemaal niks uitmaakte en ik gewoon elke pan met het predikaat "geschikt voor inductie" of "voor alle warmtebronnen geschikt" kon kopen.

Ik kwam er achter dat ook dat allemaal kon. Echter toen ik toch wat meer informatie inwon bleek al snel dat de experts het erover eens waren dat er een groot verschil is tussen het gebruik van normale pannen op inductie en het gebruik van speciaal voor inductie ontwikkelde pannen.

Het waarom is eigenlijk heel eenvoudig. Koken op inductie heeft een aantal unieke voordelen die - wil je ze echt volledig benutten - alleen maar met echte inductiepannen bereikt kunnen worden.

Dit heeft alles te maken met het vermogen van de pan om snel en volledig en gelijkmatig op te warmen en het kunnen bereiken en behouden van een hoge temperatuur.

Hiervoor is de bodem van de pan van groot belang. Voor inductie moet deze bodem twee eigenschappen hebben:

1. zij moet magnetisch zijn en dus van echt metaal zijn
2. zij moet voldoende dikte hebben om goed de warmte te kunnen behouden

Alleen als aan deze twee eigenschappen is voldaan beantwoordt de pan aan de unieke voordelen van inductiekoken zoals zeer snel opwarmen, snelle kooktijden, weinig warmteverlies, energiezuinig en efficiƫnte en egale verwarming.

Of een inductie pan aan de eerste eigenschap voldoet is simpel vast te stellen door een magneetje tegen de bodem te houden. Als het blijft plakken is de bodem een echte metalen bodem en dus optimaal geschikt voor inductie.

De dikte van de bodem is vervolgens een kwestie van voorkeur en gebruik.

Mijn conclusie is simpel: waarom zou je niet alle unieke voordelen van inductiekoken benutten door de juiste pannen te gebruiken?

Klik hier voor een compleet overzicht van speciale pannen voor inductie

 pannen voor inductie


 

Wilt u meer weten over Inductiekoken en de Inductie Pan?

Ga Naar www.onestopkeukenshop.nl

Hier Vindt U Ook Bijzondere Inductie Pannen Aanbiedingen