WAAROM EEN ECO PAN GARANT STAAT VOOR DUURZAAMHEID, MILIEUVRIENDELIJKHEID EN OPTIMAAL KOOKRESULTAAT

Lees Hier Waarom Een Echte Eco Pan Langer Meegaat, Beter Is Voor Het Milieu En Energie En Kooktijd Bespaart

Eco Pan

Beste kookliefhebber,

Het is tegenwoordig allang geen discussie meer dat je in de keuken ook stilstaat bij het aspect van milieuvriendelijkheid, energieverbruik en groen koken.

Toen ik twee jaar geleden een inductiekookplaat kocht en na ging denken over de meest geschikte pannen hiervoor, kwam ik er al snel achter dat er voor mij een aantal belangrijke vereisten waren waaraan mijn pannen moesten voldoen.

ecopanTen eerste wilde ik pannen hebben die optimaal presteren op inductie. Dat betekende dat ik geen pannen hoefde die alleen maar voor inductie geschikt waren of voor alle warmtebronnen geschikt. Ik begreep al snel dat alleen pannen die voor inductie ontwikkeld zijn de best prestaties leveren voor wat betreft snel opwarmen, goed warmte vasthouden en het meest efficiƫnte doorgeven van de inductiewarmte naar het voedsel.
Voor een inductiepan betekent dit bijvoorbeeld dat zo’n pan over een echte dikke metalen bodem moet beschikken.

Ten tweede bleek al snel dat juist deze eigenschappen van inductiepannen ook een belangrijk duurzaamheids aspect hadden, namelijk het besparen op energie door een snelle opwarming en een zeer efficiƫnte warmteoverdracht tijdens het koken, waardoor de kooktijd veel korter kan zijn.

Er was echter nog een derde vereiste en dat was dat de pannen het liefst ook zo lang mogelijk mee moesten gaan om het milieu zo min mogelijk te belasten. Ik zocht dus een echte kwaliteitspan die aan alle strenge eisen van inductiekoken voldeed.

De duurzame pannen van Eco Pan voldeden aan al mijn eisen

Ik vond uiteindelijk een mooie aanbieding van Ecopannen bij Keukenwarenhuis. Deze pannen voldeden aan al mijn eisen en waren bovendien vriendelijk geprijsd.

Wat ik al snel merkte was dat ik met deze pannen zo’n 30% kooktijd bespaarde. Dit door de supergeleidende sandwich bodem die speciaal voor inductie ontwikkeld is, maar evengoed gebruikt kan worden op gas en bij keramisch koken.

Wat zijn de kenmerken van een originele Eco Pan

Deze duurzame pannen hebben een sandwich bodem die snel opwarmt en super warmte geleidende eigenschappen heeft
De Eco Pan bodem bestaat uit 3 lagen en bevat een roestvrijstaal bodem, een tussenlaag van 6 mm dik en een binnenzijde van wederom rvs.

Ook de anti-aanbaklaag van deze pan is bijzonder en gaat 3 keer zo lang mee als normaal door een buitengewone krasbestendigheid. Deze anti-aanbaklaag is bovendien veel milieuvriendelijker dan de vaak gebruikte Teflon anti-aanbaklaag.

De in de Eco Pan gebruikte materialen zijn bovendien hoogwaardig, slijtvast en duurzaam. De materialen zijn streng getest en gaan vaak 3-4 keer langer mee dan een normale pan.

Uiteraard kunt u elke Eco Pan in de vaatwasser doen.

Maar net zo belangrijk is dat deze Ecopannen zeer fijn zijn in het gebruik en een optimaal kookresultaat geven.

Klik hier voor meer informatie en om een paar interessante Eco Pan aanbiedingen te zien

 

 pannen voor inductie


Wilt u meer weten over Inductiekoken en de Inductie Pan?

Ga Naar www.onestopkeukenshop.nl

Hier Vindt U Ook Bijzondere Inductie Pannen Aanbiedingen